Culoarea anului 2022 in dormitor! Cat de mult te reprezinta?

Pentru anul 2022, Institutul Pantone desemneaza o noua culoare - Very Peri - rezultata dintr-un mix de albastru vibrant cu tente de rosu violet. In fiecare an, Pantone alege culoarea anului in functie de contextul actual, de schimbarile prin care trece societatea, dar si de trendurile pe care le-am intalnit in anul anterior. Si, ca de fiecare data, toata lumea asteapta cu sufletul la gura sa afle care va fi culoarea anului, de la industria fashion pana la cea de design interior.

Potrivit specialistilor, culoarea anului 2022 imbina increderea, constanta si stabilitatea albastrului cu pasiunea, entuziasmul si energia rosului, pentru a oferi un amestec puternic de creativitate si noutate. Numele culorii Very Peri este derivat din denumirea „Periwinkle”, o floare care are nuante albastrui – violet.

Vrei sa stii cum poti sa aduci culoarea anului 2022 in dormitor? Iata cateva idei din care te poti inspira cu succes!

Alege o lenjerie de pat in aceasta nuanta superba
Daca vrei ca patul tau sa arate mai ceva ca un camp de lavanda, alege o lenjerie de pat in nuante apropiate de celebra Very Peri. Astfel, vei reusi sa aduci calmul si linistea din Provence sau din orice alta zona feerica mai aproape de tine. In plus, o astfel de culoare este ideala pentru inceputul primaverii, cand cu siguranta vei simti nevoia sa redecorezi dormitorul sau chiar intreaga casa si sa iesi din monotonia iernii.

Creeaza un perete de accent cu vopsea sau tapet
Inspira-te din curajul si spiritul energic pe care il denota Very Peri si alege sa varuiesti peretii in nuante de albastru-violet. Daca iti doresti doar sa readuci putin la viata o incapere, incearca un perete de accent. Astfel, culoarea anului 2022 in dormitor va arata extrem de bine, atat pe timp de zi, cat si pe timp de seara, cand alegi sa aprinzi luminile sau doar o simpla veioza. Bucura-te de energia pozitiva pe care aceasta nuanta superba o emana si cu siguranta vei avea o stare de spirit mult mai buna!

Combina culoarea anului 2022 in dormitor cu nuante inspirate din natura
Culoarea anului 2022 este adesea intalnita la florile din gradina, asa ca nu e de mirare ca se asorteaza de minune cu tonuri inspirate din natura. Te poti inspira din propria curte si sa folosesti albastru-violet alaturi de bleu sau verde vibrant pentru un decor plin de viata. Daca mixul este prea indraznet, poti echilibra puterea Very Peri cu un mov mai sters sau nuante pamantii precum teracota si astfel obtii o combinatie linistitoare, perfecta pentru amenajarea dormitorului.

Asadar, dupa doi ani plini de schimbari, culoarea anului 2022 in dormitor si nu numai ne indeamna sa fim la fel de inventivi pe toate planurile, cu atat mai mult in ceea ce priveste amenajarea locuintei. Spatiul in care traiesti trebuie sa reprezinte esenta ta, iar Very Peri imbina perfect consistenta albastrului cu spontaneitatea rosului, intr-o culoare care se potriveste de minune in orice încăpere, in special in cea in care te odihnesti si iti petreci, potrivit specialistilor, chiar si o treime din viata.

Citeste si: Care sunt culorile anului 2021 si cum le asortezi in dormitor?

Comentarii