Dormitor albastru - cum sa-ti amenajezi spatiul de relaxare cu bun-gust

Daca simti ca este momentul pentru o schimbare in dormitorul tau, atunci alegerea de a amenaja acest spatiu in nuante de albastru poate fi exact raspunsul pe care il cautai. Astfel, vei putea crea un cadru relaxant si elegant in care sa te regasesti. In articolul de fata, vei gasi cateva sugestii si sfaturi utile pentru amenajarea cu bun-gust a unui dormitor albastru, astfel incat sa te poti bucura de o oaza de liniste. 

1. Dormitor albastru cu alb - descopera stiluri diferite de amenajare

Dormitor albastru - 2 perne mici albastre, dulap alb, covertura

Dormitorul albastru cu alb poate fi o combinatie cromatica potrivita ce aduce eleganta si seninatate spatiului tau de odihna. In plus, daca optezi pentru o mobila pentru dormitor de culoare albasta sau alba, vei putea sa conturezi si mai bine atmosfera dorita. Piesele de mobilier in aceste nuante poate sa devina punctul central, eliminand nevoia de a mai adauga alte elemente pentru completarea designului.

In functie de stilul pe care il alegi, poti integra culoarea albastra prin diferite piese de mobilier, pentru a crea o atmosfera personalizata si autentica in dormitorul tau. 



  • Intr-un stil minimalist, alege mobila cu linii simple si forme geometrice. Poti opta pentru un pat alb, cu doua noptiere de culoarea albastru deschis. Un astfel de contrast subtil poate aduce echilibru cromatic.


  • Intr-un stil clasic, alegerea unui fotoliu confortabil in nuante de alb poate sa fie o solutie functionala in dormitorul tau. Un astfel de element de mobilier aduce o nota de eleganta si rafinament. Totodata, oglinzile pentru dormitor cu detalii fine aduc o nota in plus acestui stil clasic, dar in acelasi timp modern.


Intr-un stil rustic, opteaza pentru piese de mobila din lemn in culori naturale sau chiar albe. Poti alege un pat cu elemente decorative subtile, in diferite nuante de albastru sau chiar o comoda pentru dormitor de culoare alba.

Dormitor albastrru - doua perne albastre, lustre cu albastru, lenjerie de pat alba

Dormitor albastru - statuie alba in camera, pat matrimonial, draperie albastra, tv

  • Intr-un stil modern cu influente scandinave, mobila albastra sau alba poate sa fie minimalista. Alege piese cu finisaje mate, pentru a putea sa pastrezi acel aspect ordonat si aerisit specific acestui stil. 

    2. Culoarea albastra in dormitor - cum poti integra subtil albastrul in spatiul tau?

    Dormitor albastru - noptiera alba, perna albastra, tapet bleu

    Culoarea albastra in dormitorul tau nu ar trebui sa iti aduca batai de cap de niciun fel. Nuantele sale, pot crea o atmosfera linistitoare si relaxanta. Integrarea culorii albastre in dormitor poate sa aduca o nota de eleganta si frumusete. 

    Dormitor albastru - mobila vintage abastra cu  auriu, tapet, planta in ghiveciDormitor albastru - pat, parchet maro, baie in camera

    Indiferent ca alegi sa adaugi aceasta culoare prin accesoriile mici decorative sau prin piesele de mobilier, cum ar fi dulapurile pentru dormitor, nuanța de albastru va insori camera ta, oricat de trista poate iti va fi ziua uneori.

    Dormitor albastru - mobila rustica, draperie albastru inchis, doua perne albastre, doua scaune maro

    3. Nuante de albastru pentru dormitor - sfaturi si recomandari ale specialistilor

    Dormitor albastru - pat albastru, perete cu lemn in camera, camera mare si spatioasa, comoda in fata patului, lampa

    Nuantele de albastru pentru dormitor sunt recomandarea specialistilor in ultimii ani. De ce? Pentru ca aceste culori au un impact semnificativ asupra atmosferei si a starii de bine din spatiul tau de odihna. Specialistii in design interior recomanda nuantele de albastru pastel pentru promovarea unui mediu relaxant, fie in covoarele pentru dormitor, fie in detaliile ce tin de infrumusetarea camerelor, cum ar fi tablourile sau detaliile de la oglinzi. In plus, combinatia nuantelor de albastru cu alb aduce luminozitate camerei, facand-o sa para mult mai primitoare si chiar spatioasa.

    Dormitor albastru - tablou desupra patului, oglinda, camera spatioasa, covertura bleu

Dormitor albastru - 2 fotolii la geam, masa maro, perna rosie

4. Amenajarea dormitorului cu albastru - cum poti crea armonie cromatica in spatiul tau?

Dormitor albastru - pat pe dreapta, televizor tv negru, perete albastru

Amenajarea dormitorului cu albastru joaca un rol esential in crearea unei atmosfere pline de confort. Alegerea cu grija si integrarea nuantelor de albastru pot aduce o armonie cromatica in dormitor, transformandu-l in locul tau favorit din locuinta. Poti opta atat pentru nuante inchise cat si deschise, care sa se potriveasca cu celelalte piese din aceasta incapere.

Dormitor albastru - 2 perne albe cu dungi, perne albastre inchis dedesubt, 2 tabureti, tablou cu mare, prize in ambele parti ale patului

Dormitor albastru - rafturi, pat, plante mari verzi, fotoliu bej

Albastrul este o culoare care se poate potrivi cu multe alte nuante, deci nu iti face griji. Insa, in cazul in care ai nevoie de ajutor, poti apela la un specialist, iar astfel, cu siguranta, vei reusi sa o integrezi intr-un mod corect, fie in aplice si plafoniere, fie in detaliile de la pat sau usi. Cert e ca designerul de interior te va ajuta in mod semnificativ si te va scuti de multe batai de cap.

Dormitor albastru - perne portocalii, covertura gri-bleo, dulap mare, corpuri de iluminat aurii

Dormitor albastru - fotoliu albastru, pat mare, noptiere albe

5. Albastru in dormitor - care sunt beneficiile acestei culori asupra psihicului tau?

Dormitor albastru - laptop, tapet albastru inchis

Albastru in dormitor aduce armonie asupra psihicului tau. Da, ai auzit bine! Nuantele de albastru te ajuta in a avea o stare psihica mult mai buna si a fi mult mai pozitiv. Psihologii recomanda adesea integrarea acestei culori in designul interior al dormitorului tau pentru beneficiile sale, mai precis:

  • efectul de calm 
  • stimularea creativitatii Dormitor albastru - perna cu „home” pe pat, patura bleu
    • somn linistitor
    • efectul de euforie si bucurie.



    Albastrul in dormitorul tau nu doar imbunatateste aspectul incaperii, dar iti poate aduce si o multime de beneficii de care sigur ai nevoie in viata ta. 

    Dormitor albastru - doua tablouri, pat bleu, corp de iluminat, dulap albastruDormitor albastru - pat matrimonial, lenjerie de pat bleo, tapet alb cu model, flori pe noptiera

    In concluzie, cu putina inspiratie si urmand cateva principii fundamentale, dormitorul albastru va deveni locul tau favorit din casa. Analieaza toate sfaturile oferite in acest articol si ia-le in considerare doar pe cele cu care rezonezi tu cel mai mult. Un astfel de dormitor in nuantele de albastru preferate iti va aduce beneficii psihice, dar si o satisfactie a faptului ca in sfarsit dormitorul tau este asa cum ti l-ai imaginat. 


    Surse foto: pexels.com, freepik.com




Comentarii

Articole similare