Birou in mansarda – cum sa-ti transformi mansarda intr-un spatiu de lucru eficient?

Transformarea mansardei intr-un spatiu cu birou este o alegere minunata deoarece aceasta incapere iti ofera linistea de care ai nevoie. Mansarda este un spatiu suplimentar ce poate fi transformat dupa bunul plac in: camera de joaca, dormitor, camera de oaspeti, cinema, zona de jocuri sau birou. Daca esti in cautarea unui spatiu unde poti studia sau lucra la calculator, atunci poti lua in considerare amenajarea mansardei in acest fel. Citeste in continuare in acest articol cum sa iti transformi mansarda intr-un birou de lucru unde eficienta si productivitatea sa poata coexista!


Cuprins:

  1. Amenajare birou in mansarda - pasii necesari pentru o amenajare adecvata
  2. Birou in mansarda - cum creezi o ambianta potrivita pentru un spatiu de lucru
  3. Idei de birou la mansarda - inspira-te din aceste designuri!

 1. Amenajare birou mansarda - pasii necesari pentru o amenajare adecvata

Birou mansarda – spatiu de lucru, birou, amenajare birou, mansarda, amenajare mansarda, design mansarda, decoratiuni

Daca iti doresti un loc departe de agitatia din casa, un loc linistit unde sa-ti poti desfasura munca, atunci poti lua in calcul amenajarea unei camere pentru lucru, precum mansarda. Dintre toate, aceasta este cea mai linistita incapere, departe de restul camerelor. Primul pas in amenajarea mansardei este izolatia. Tine cont de faptul ca aceasta parte a casei este mai racoroasa si ia masurile necesare pentru a-ti asigura confort termic. 


In ceea ce priveste podeaua, poti opta pentru lemn, caci pastreaza mai bine caldura decat gresia. Un plus de confort poate fi asigurat si de incalzirea in pardoseala. 

Birou mansarda – spatiu de lucru, birou, amenajare birou, mansarda, amenajare mansarda, mobilier birou

Iluminatul joaca un rol important in amenajare pentru a contura un cadru optim muncii. Ai nevoie sa fii concentrat si in aceasi timp sa nu-ti oboseasca ochii la calculator. De aceea, este bine sa eviti lumina calda, caci aceasta da o senzatie de relaxare si implicit somnolenta. Opteaza pentru o lumina neutra sau rece si foloseste mai multe corpuri de iluminat. Mansardele sunt in general intunecate si de aceea trebuie sa asiguri o buna vizibilitate zonei de birou.  


Dupa ce ai rezolvat partea de izolatie, finisaje si iluminat, urmeaza stabilirea designului. Pentru asta va fi necesar sa hotarasti cromatica, stilul si piesele de mobilier adecvate.

Birou mansarda – birou, amenajare birou, design interior, mansarda, amenajare mansarda, mobilier birou

2. Birou in mansarda - cum creezi o ambianta potrivita pentru un spatiu de lucru

Birou mansarda – birou, cromatica, amenajare birou, design interior, mansarda, amenajare mansarda, design mansarda

Alegerea cromaticii este deosebit de importanta, caci poate influenta starea de spirit. Este bine sa alegi culori deschise care te vor face sa fii mai productiv. Te poti juca si cu nuante indraznete cum ar fi: albastru, mov, galben, verde sau rosu. Alege in functie de preferinte, dar evita culorile calde neutre care induc senzatia de somnolenta. 


Urmeaza cautarea de mobilier pentru birou, astfel incat sa-ti indeplineasca toate necesitatile. Bineinteles piesa centrala este biroul sau masuta de laptop, alaturi de rafturi si alte spatii de depozitare care te vor ajuta sa-ti organizezi foarte bine lucrurile. Evita piesele de mobilier pe verticala, caci mansarda are forma neregulata si va fi dificil sa le gasesti locul. Pentru un confort sporit opteaza pentru scaune pentru birou ergonomice. Tot la capitolul mobilier potrivit pentru mansarda se numara si o canapea, fotolii sau scaune suspendate.

Birou mansarda – birou, amenajare birou, canapea, spatiu de lucru, fotolii, design interior, mansarda, amenajare mansarda

In ceea ce priveste decorul, pentru a spori productivitatea in timp ce lucrezi poti adauga in camera mai multe plante. Acestea purifica aerul, ofera o stare de bine si elimina stresul si anxietatea. Poti infrumuseta spatiul prin diverse tablouri, statuete si vaze cu flori. 


Covorul este si el un element care are rol atat practic, cat si estetic. In mansarda fiind o temperatura mai scazuta, un covor pufos iti va oferi un plus de confort. Acesta se poate asorta cu nuanta canapelei sau a peretilor.

Birou mansarda – plante birou, birou, amenajare birou, design interior, mansarda, amenajare mansarda, plante

Birou mansarda – plante birou, flori birou, birou, amenajare birou, design interior, mansarda, amenajare mansarda

3. Idei de birou la mansarda - inspira-te din aceste designuri!

In functie de dorinte, poti alege un design simplu pentru biroul din mansarda. Insa, daca vrei sa petreci mai mult timp in acel spatiu, este recomandat sa-l faci cat mai primitor. Ofera-i personalitate prin obiecte de decor, plante, o canapea confortabila sau un covor pufos. 


Asigura-te ca iti creezi toate conditiile. De exemplu daca iti place sa asculti muzica de fundal atunci cand lucrezi, nu uita sa achizitionezi o boxa. Un aparat de cafea este de asemenea foarte potrivit pentru biroul din mansarda. Iata si cateva idei de amenajare a spatiului:

Birou mansarda – scaun birou, birou, decoratiuni birou, birou minimalist, amenajare birou, spatiu de lucru, design interior, mansarda, amenajare mansarda


Birou mansarda – birou, amenajare birou, spatiu de lucru, design interior, mansarda, amenajare mansarda

Birou mansarda – birou, birou gaming, amenajare birou, design interior, mansarda, amenajare mansarda, scaun birou, decoratiuni

Birou mansarda – birou, amenajare birou, design interior, mansarda, amenajare mansarda, scaun birou

Birou mansarda – birou, decoratiuni birou, scaun birou, amenajare birou, spatiu de lucru, design interior, mansarda, amenajare mansarda

Birou mansarda – birou, decoratiuni birou, plante birou, amenajare birou, spatiu de lucru, design interior, mansarda, amenajare mansarda

Birou mansarda – masa laptop, laptop, birou, decoratiuni birou, amenajare birou, spatiu de lucru, design interior, mansarda, amenajare mansarda

In concluzie, mansarda este un loc potrivit pentru a-ti amenaja biroul. Tine cont in amenajare de sfaturile de mai sus pentru un confort sporit. Odata pregatit, vei putea lucra in liniste in noul tau birou si vei fi mai productiv, iar timpul petrecut intr-o camera amenajata dupa bunul plac iti va aduce o stare de bine!

Sursa foto: unsplash.com, pexels.com



Comentarii