- 1. Amenajare living mic - cum se amenajeaza un living mic. Sfaturi generale si reguli pe care este indicat sa le urmezi
- 2. Amenajari de living mic - idei de amenajare a livingului mic si ingust
- 3. Idei de amenajare a livingului mic - cum poti obtine o camera spatioasa chiar daca ai un spatiu restrans
- 4. Idei de living mic - obiectele din living la care trebuie sa renunti daca nu dispui de suficient spatiu
Daca ai o sufragerie mai putin spatioasa, nu inseamna ca trebuie sa renunti la confort, functionalitate si stil. Dimpotriva, amenajarea unui living mic poate fi, intr-adevar, o provocare, insa, in acelasi timp, pot exista extrem de multe oportunitati pentru a crea un decor frumos, dar si practic, in acelasi timp. Indiferent daca locuiesti intr-un apartament sau la casa, exista numeroase posibilitati de amenajari de living mic si trucuri pentru a maximiza fiecare coltisor din incapere si pentru a transforma acest spatiu intr-o adevarata oaza de relaxare.
In tot acest proces, extrem de important este sa optezi pentru piese de mobilier potrivite, care sa nu ocupe inutil spatiul din sufragerie si sa te axezi cat mai mult pe obiectele practice. Spre exemplu, este indicat sa alegi predominant corpuri de mobilier cu spatii de depozitare integrate sau scaune care pot fi pliate si depozitate usor, cand nu sunt utilizate.
In continuare, iti vom oferi cele mai bune idei de amenajare de living mic pe care sa le pui si tu in practica in propria locuinta, dar iti vom dezvalui si greselile pe care trebuie sa le eviti, astfel incat sa nu supraaglomerezi spatiul vizual prea mult.
1. Amenajare living mic - cum se amenajeaza un living mic. Sfaturi generale si reguli pe care este indicat sa le urmezi
Amenajarea unui living mic poate fi o provocare, dupa cum spuneam deja, dar cu cateva sfaturi si reguli simple, cu siguranta nu vei da gres, iar despre asta vom discuta in acest capitol. Inainte sa cauti idei de living mic, este important sa cunosti cateva reguli generale dupa care sa te ghidezi.
Incepe, asadar, prin a-ti face un plan unde sa vizualizezi direct cum iti doresti sa arate incaperea la final. Apoi, stabileste care sunt prioritatile tale si asigura-te ca toate piesele de mobilier sunt plasate intr-un mod care sa faciliteze deplasarea usoara prin camera, pentru ca, cel mai probabil, aceasta va fi cea mai tranzitata incapere, fiind si camera pentru oaspeti.
Mai mult, cand vine vorba de amenajarile livingului mic elegant, foarte importante mai sunt si culorile pentru care optezi. Alege mereu nuante deschise pentru pereti, dar si pentru mobilier, deoarece acestea confera senzatia de spatiu mai mare si luminozitate. Tonurile neutre, cum ar fi alb, bej sau gri deschis, sunt optiuni ideale pentru a crea o atmosferă luminoasă si aerisita.
De asemenea, daca te confrunti cu putin spatiu, la fel de esential mai este sa optezi pentru piese de mobilier care au multiple functii, cum ar fi cele de depozitare, sau care pot fi pliate si depozitate cu usurinta, atunci cand nu sunt folosite. De exemplu, o canapea extensibila poate fi transformata intr-un pat pentru oaspeti, atunci cand ai nevoie. Acest lucru este cu atat mai valabil in cazul in care in casa mai ai un singur dormitor.
Nu trebuie sa uitam nici de un iluminat adecvat, care poate crea senzatia de spatiu mai mare si poate imbunatati atmosfera generala a camerei. Poti opta pentru o combinatie de surse de lumina, precum este cea ambientala, dar si sursa de lumina principala. E important insa sa eviti utilizarea lustrelor sau a corpurilor de iluminat prea mari si incarcate, care iti pot miscora vizibil spatiul.
Intr-un living mic, mai este important sa mentii constant ordinea si sa eviti orice lucru care ar putea sa aglomereze vizual spatiul. Adopta un stil minimalist si renunta la ideea de a folosi foarte multe obiecte decorative si accesorii in design. Alege, in schimb, cateva piese cheie de mobilier si decoratiuni de impact care sa fure ochii tuturor celor care pasesc in incapere, dar care, in acelasi timp, sa ofere un aer curat si aerisit tot timpul.
Nu uita sa adaugi si o nota de prospetime in camera ta, prin integrarea plantelor sau a altor elemente verzi in decor. Acestea nu numai ca aduc o senzatie extrem de fresh, dar si imbunatatesc calitatea aerului si creaza, per ansamblu, un spatiu vizual mult mai placut. Opteaza pentru plante de dimensiuni mici si amplaseaza-le pe rafturi, mese sau undeva unde sa stea suspendate.
In final, fii deschis sa adaptezi amenajarea livingului tau in functie de nevoile si preferintele personale. Poti experimenta mai multe variante, pana cand sa ajungi la optiunea care te incanta cel mai mult.
Cu aceste sfaturi si reguli simple in minte, poti crea oricand dintr-un living mic un spatiu care sa-ti ofere tot confortul, dar care sa fie si foarte placut vizuat, in acelasi timp.
2. Amenajari de living mic - idei de amenajare a livingului mic si ingust
Amenajarea unui living mic și ingust nu a fost niciodata mai simpla ca in ziua de astazi, cand ai acces la extrem de multe informatii, idei si sfaturi practice. In acest capitol, iti vom da cateva mici trucuri cu privire la cum ar trebui sa arate designul interior al livingului mic din casa ta, astfel incat spatiul sa fie perfect maximizat.
Asadar, dupa cum am tot spus pana acum, primul pas in acest proces este sa optimizezi spatiul disponibil cat mai mult posibil. In acest sens, un truc eficient este sa folosesti mobila adecvata. Opteaza pentru mobila de living compacta si, neaparat, cu spatii de depozitare integrate. Spre exemplu, poti alege dintre canapelele cu sertare in partea de jos, dar si extensibile, astfel incat sa poti depozita cat mai multe lucruri acolo. Mai mult, opteaza pentru modele cu dimensiuni reduse, cum ar fi canapelele cu doua locuri sau pentru cele in forma de L. Acestea vor ocupa mai putin spatiu, dar vor oferi totodata si confortul necesar. Daca spatiul iti permite, poti adauga si fotolii, care vor completa atmosfera perfect si vor oferi locuri suplimentare pentru relaxare, dar si pentru invitatii veniti in vizita. Ele pot fi amplasate in locurile ramase goale, cum ar fi colturile incaperii. De asemenea, pentru un aspect si mai atragator poti alege chiar fotoliile cu puf de pe site-ul nostru, care vor atrage privirile tuturor.
Continuam amenajarea si ne indreptam acum atentia catre comodele de TV, care, recomandat ar fi sa fie unele suspendate sau cu dimensiuni reduse, care pot fi montate cu usurinta in orice parte a camerei. Astfel, vei elibera extrem de mult spatiu si vei crea iluzia unui living mai mare. Ai grija ca dimensiunea ecranului televizorului sa nu fie mult prea mare, intrucat nu este deloc potrivit in acest design. Televizorul poate fi montat in fata canapelei, pe perete, iar in partea dreapta si stanga a acestuia poti sa mai atasezi cateva rafturi, unde sa pui diferite obiecte decorative.
Pentru a adauga un plus de confort, dar si pentru o pata de culoare, alege si un covor pentru camera de oaspeti. Opteaza pentru unul de dimensiuni potrivite, care sa se potriveasca cu designul interior si cu mobila aleasa. Un covor cu modele simple si culori neutre poate face ca incaperea sa para mai spatioasa si mai aerisita. Poti alege din gama variata de covoare de living disponibile la noi pe site, unde, cu siguranta, vei gasi si un model potrivit asteptarilor tale.
Nu uita, de asemenea, nici de corpurile de iluminat, care sunt extrem de importante si ele. Intr-un living mic, este esential sa ai o iluminare adecvata, pentru a crea o atmosfera cat mai placuta si pentru a accentua anumite zone si detalii. Foloseste corpuri de iluminat suspendate sau unele inalte, pentru a economisi spatiul de la nivelul podelei. Poti adauga, de asemenea, spoturi sau benzi LED pe rafturi sau sub comoda TV.
Pentru a finaliza amenajarea livingului mic, adauga si cateva elemente decorative, precum sunt pernele colorate, tablourile sau plantele de interior. Acestea vor aduce un plus de personalitate si vor crea o atmosfera primitoare.
3. Idei de amenajare a livingului mic - cum poti obtine o camera spatioasa chiar daca ai un spatiu restrans
Daca mai sus ti-am dezvaluit cateva idei de amenajare a livingului mic, acum vom vorbi despre regulile pe care trebuie sa le respecti neaparat, pentru a obtine iluzia unei camere mari. Cu cateva trucuri simple si o planificare atenta, iti poti transforma complet incaperea si te poti bucura de o sufragerie perfecta.
Dupa cum spuneam deja anterior, alegerea unei palete de culori luminoase si deschise poate face o diferenta semnificativa in crearea impresiei de spatiu mai mare. Opteaza pentru nuante neutre, pentru ca ele vor reflecta lumina si vor da senzatia de incapere mare.
Apoi, daca ai o astfel de camera, trebuie sa folosesti neaparat inteligent tot spatiul si sa optezi pentru mobilier pliabil sau multifunctional. Exista numeroase optiuni in acest sens care pot fi transformate si ajustate in functie de nevoi.
Mai mult, daca esti in cautarea de idei de living mic trebuie neaparat sa nu uiti nici de oglinzi, in sufrageria ta. Acesta este un truc clasic pentru a crea iluzia de spatiu si lumina. Amplaseaza oglinzile pe peretii opusi sau in apropierea unei ferestre, pentru a obtine un astfel de efect. De asemenea, poti opta pentru oglinzi mari, montate pe perete sau pentru piese de mobilier care sa aiba integrate aceste corpuri.
Nu uita sa gasesti diferite solutii de depozitare pentru a-ti pastra lucrurile organizate si a evita aglomeratia in camera, intrucat acesta este unul dintre cele mai importante trucuri de urmat, daca ai un living mic. Daca totusi nu dispui de prea mult spatiu de depozitare in mobilier, atunci aseaza obiectele personale in cutii sau cosuri speciale, pentru a le pastra ordonate.
De asemenea, alege draperii lungi, de la tava, pana in podea. Acestea vor da senzatia de inaltime si vor face ca incaperea sa para mai mare. Totodata, poti alege materiale usoare și transparente pentru draperii, care sa permite luminii sa treaca prin ele si sa creeze o atmosfera luminoasa in living.
Nu uita, de asemenea, sa valorifici si spatiul vertical al incaperii. Intr-un living mic, nu e recomandat sa optezi pentru biblioteci sau pentru alte tipuri de corpuri, pentru ca nu vei face decat sa aglomerezi spatiul. In schimb, prin intermediul acestor tipuri de rafturi, vei reusi cu brio sa obtii un spatiu aerisit si organizat.
4. Idei de living mic - obiectele din living la care trebuie sa renunti daca nu dispui de suficient spatiu
Atunci cand spatiul din living este limitat, este important sa faci alegeri strategice, dupa cum spuneam si mai sus, cand vorbeam de idei pentru amenajarea unui living mic. Renuntarea la unele obiecte poate fi dificila, dar este adesea necesara pentru a crea un spatiu mai ordonat, care nu fie mult prea aglomerat vizual.
Asadar, un prim pas in amenajarea livingului cu spatiu mic este sa renunti la canapelele sau fotoliile prea mari, indiferent de cat de frumoase ar fi acestea. Opteaza, in schimb, pentru optiunile despre care am vorbit deja mai sus.
Nici masuta de cafea nu este extrem de potrivia, cand vorbim de idei pentru un living mic. In locul ei, poti opta pentru o masa laterala ce poate fi plasata langa canapea sau langa fereastra, astfel incat sa lasi centrul camerei liber.
De asemenea, daca ai scaune suplimentare in living pe care nu le folosesti în mod frecvent, este timpul sa le elimini. Poti opta pentru unele pliabile, asa cum spuneam mai sus, sau chiar pentru anumite taburete, care pot fi ascunse sub masa sau in colturile incaperii, atunci cand nu sunt necesare, pentru ca asa nu vor fi observat de nimeni.
Nu in ultimul rand, scapa de obiectele de decor inutile. Poti face o selectie amanuntita si poti renunța la cele mai putin importante. Alege doar cateva piese deosebite care sa-ti reprezinte stilul si personalitatea si pune-le doar pe ele in evidenta.
In concluzie, amenajarea unui livig mic poate fi, intr-adevar, o provocare uneori, insa cu putina atentie la detalii, vei reusi sa obtii un coltisor de rai, care, in acelasi timp, sa fie si extrem de organizat si ordonat. Cheia sta in elementele multifunctionale si pe ele va trebui sa te axezi si tu, daca ai o astfel de incapere.
Sursa foto: casamoise.ro, pexels.com
Comentarii