Amenajare birou

Dupa pandemia de Covid-19, au aparut tot mai multe oportunitati de a lucra remote, de acasa. Acest lucru i-a incantat pe unii angajati, astfel ca tot mai multi au preferat sa lucreze de acasa si sa-si amenajeze un birou confortabil. Desigur, exista si posibilitatea de a-ti desfasura activitatea si in modul hibrid, care imbina atat work from home cu lucrul de la biroul companiei, ceea ce nu suna rau, mai ales daca esti genul de persoana care isi doreste, din cand in cand, sa mai sparga monotonia.

In cele ce urmeaza, vei descoperi nenumarate idei de amenajare a biroului, atat acasa, cat si in cadrul unei firme, pentru ca locul in care lucrezi sa iti poarte amprenta. Vei observa ca, daca vei fi atent la detalii, nu doar ca te vei simti mai productiv in spatiul tau personal, dar vei avea si o stare de spirit mai buna, cand vei gasi mereu toate lucrurile organizate ca la carte. Inspira-te si alege varianta ideala pentru tine!


Idei de amenajare a biroului

Cand spui idei amenajare birou, te gandesti, cel mai probabil, la un spatiu confortabil, aersit, in care sa-ti desfasori activitatea zilnica cu spor. Daca lucrezi in fata calculatorului sau cu o multime de documente, sigur ai nevoie de spatii de depozitare, cutii organizatorice, gadgeturi si tot felul de accesorii care sa-ti usureze munca. Nu uita sa te inconjori de plante si flori care sa-ti dea o stare de bine!


Reguli in amenajarea unui birou

Nu putem spune cu exactitate ca exista anumite reguli in amenajarea unui birou, insa in mod cert acesta trebuie sa fie cat mai aerisit, cu cat mai putine obiecte, spatios, luminos, curat, ordonat, cu alte cuvinte un loc in care orice persoana, chiar si care nu are de-a face cu domeniul tau de activitate, sa se poata regasi si sa spuna "Mi-ar placea sa lucrez aici!".


Insa aceste lucruri detaliate tin de fiecare persoana in parte si de modul in care reusesti ca angajat sa te organizezi si sa-ti pui in ordine toate lucrurile necesare. Unele persoane sunt mai comode, astfel ca nu respecta anumite reguli impuse de companie sau chiar de ele insele, in timp ce altele isi fac un set de reguli bine structurat de la care nu se abat.

Amenajarea biroului acasa

Daca ai sansa sa lucrezi de acasa, esti norocos! Nimic nu se compara cu confortul oferit de spatiul tau personal, pe care il cunosti cel mai bine si in care esti doar tu cu familia. Nu-i asa ca e mai placut sa nu fii nevoit sa adopti o tinuta de birou zi de zi si sa lucrezi chiar din pijamale? E drept ca poate deveni monoton la un moment dat, insa, la fel, exista situatii si situatii. In timp ce unii se obisnuiesc cu lucrul de acasa, altii prefera sa mearga la locul de munca fizic si sa isi revada colegii.


Si pentru ca tot vorbim de amenajare birou acasa, trebuie sa stii ca, in locuinta ta, ai toata libertatea sa iti organizezi sau chiar sa iti construiesti spatiul de lucru dupa bunul plac. Si nici macar nu trebuie sa ii dai explicatii sefului sau vreunui superior. Il poti amenaja in camera preferata, in culorile care te definesc si cu vibe-ul care iti da o stare de bine, pentru a lucra eficient si productiv.

Amenajare birou in living

Spre exemplu, daca te gandesti la amenajare birou in living, cu siguranta ai fie deja un birou pe care sa lucrezi, fie intentionezi sa iti achizitionezi unul. In ambele situatii, atat timp cat spatiul iti permite si incaperea este luminata si aerisita constant, cu siguranta nu vei intampina probleme in activitatea de zi cu zi.

In schimb, daca nu ai un birou si vrei sa improvizezi, canapeaua sau coltarul iti va fi cel mai bun "prieten". Tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi o masuta de lucru si sa te asezi confortabil pe canapea, cu o patura si cateva perne, pentru a lucra. Ai grija, totusi, sa nu adormi! Spatiul cozy de acasa da dependenta!


Amenajare birou in balcon

Daca ai spatiu in balcon si acesta este inchis, o idee de amenajare birou in balcon s-ar putea sa te incante mai mult decat te-ai fi gandit pana acum. Ce poate fi mai frumos decat sa admiri natura de pe geam in timp ce lucrezi si sa te incarci cu energie pozitiva? De asemenea, chiar daca balconul este deschis, poti lucra in timpul sezonului cald. Ai nevoie de un birou improvizat, un scaun confortabil sau o canapea de mici dimensiuni si o limonada rece!


Amenajare birou in dormitor

Se spune ca nu este bine sa lucrezi in aceeasi camera in care te odihnesti, insa acest lucru poate fi demontat, daca spatiul iti permite si tie chiar iti place camera in care iti petreci majoritatea timpului din zi. Poate acolo simti ca ai mai multa inspiratie, poate ai nevoie de mai multa intimitate, chiar si cand lucrezi, sau, de ce nu, in dormitor te simti cel mai confortabil din toata casa.

Astfel, poti opta pentru varianta unui birou pe care sa il amenajezi cu accesorii colorate sau LED sau, de ce nu, poti miza pe ideea de a lucra din pat, mai ales daca nu petreci foarte multe ore in fata laptopului. Indiferent de ceea ce alegi, nu uita sa faci pauze dese, sa te deconectezi si sa mergi si in alta incapere pentru a te relaxa. Astfel, nu vei acumula energie negativa in dormitor.


Amenajare birou la mansarda

Daca ai o mansarda, este locul perfect in care iti poti "face de cap" cu ideea de amenajare birou. Mansarda este perfecta pentru momentele in care ai nevoie de liniste absoluta si preferi sa te detasezi de tot ce inseamna treburi casnice si convietuire cu ceilalti membrii ai familiei. Aici poti sa iti organizezi mai mult decat un simplu birou, cu rafturi, dulapuri, fisete metalice sau orice alte lucruri ai nevoie.

Pe langa faptul ca nu te va deranja nimeni, la mansarda vei avea un mediu de lucru placut. Asigura-te, totusi, ca spatiul este luminat si ca nu iti strici vederea sau nu iti pui in pericol sanatatea, uitand sa mai cobori pentru gustari, hidratare si interactiune cu familia.


Amenajare birou pentru copii

Si cei mici au nevoie de biroul lor, mai ales daca sunt dornici sa invete si le place sa studieze. La capitolul amenajare birou copii, te poti gandi la un spatiu de mici dimensiuni, neaparat cu scaun si mobilier adecvat varstei lor, astfel incat sa te asiguri ca adopta o pozitie corecta si ca se bucura de cat mai mult confort.

Pentru a inveseli putin atmosfera, mizeaza pe articole cat mai colorate, jucarii si accesorii care sa-i motiveze sa patrunda in lumea cunoasterii. Doar in acest mod, vor fi stimulati sa isi dezvolte capacitatile si sa devina cei mai buni!


Idei amenajare birou in cadrul unei firme

In cazul in care lucrezi hibrid sau exclusiv in firma, lucrurile se schimba. Nu mai ai libertatea pe care o aveai acasa atunci cand vine vorba de a-ti pune in practica ideile de amenajare birou firma sau idei amenajare birou serviciu, insa acest lucru nu trebuie sa te deprime, ci dimpotriva, sa te motiveze sa-ti organizezi spatiul dupa cum te simti cel mai bine.


Amenajarea biroului directorului

La capitolul amenajare birou director, lucrurile sunt ceva mai stricte, mai clasice. In mod evident, pe o asemenea pozitie de conducere, o persoana va avea nevoie de un scaun directorial, un birou fabricat din lemn masiv sau materiale de inalta calitate, cateva tablouri clasice si, de ce nu, o canapea sau cateva scaune in acelasi ton.

Zugraveala biroului trebuie sa fie simpla, fara sa atraga atentia si sa aiba acea nota sobra, astfel incat angajatii si cei care calca pragul biroului sa simta diferenta dintre un spatiu de lucru obisnuit si biroul "sefului".


Amenajare birou contabilitate

Daca vorbim despre sectorul contabilitatii, acolo unde se invart sume importante de bani, este important ca biroul sa fie cat mai aerisit si organizat, pentru a da un plus de spor persoanelor care lucreaza. Astfel, cand vine vorba de amenajare birou contabilitate, cu siguranta va fi nevoie de multe piese de mobilier de birou in care sa se depoziteze si sa se organizeze toate documentele care tin de sfera contabilitatii.

Incaperea trebuie sa fie luminoasa, moderna, dotata cu laptopuri si materialele necesare pentru calcule si bilanturi, iar angajatii trebuie sa se simta confortabil cu ceea ce fac zilnic. Nu este recomandat sa se aglomereze suprafata birourilor si nici sa existe spatii de depozitare care fie nu sunt folosite, fie sunt ravasite complet.


Amenajare birou avocat

Un avocat are nevoie de un mediu de lucru prielnic, un spatiu doar al sau in care sa-si desfasoare activitatea in mod productiv. La fel ca in cazul directorului, cand vorbim de amenajare birou avocat, ne referim, de fapt, la un spatiu clasic, sobru, cu o biblioteca plina cu carti din sfera juridica, poate cu cateva elemente definitorii pentru ceea ce inseamna legea, adevarul si dreptatea.

Un birou, un scaun directorial, o biblioteca si cateva scaune sau fotolii pentru clientii unui avocat sunt lucrurile care nu trebuie sa lipseasca din incaperea in care acesta isi desfasoara activitatea profesionala. De aceea, se recomanda ca nuantele sa fie cat mai clasice, sobre, iar elementele de decor sa pastreze aceeasi nota de seriozitate si profesionalism.


Amenajare birou la geam

Daca te gandesti la varianta de amenajare birou la geam, trebuie sa ai in minte urmatorul lucru: evita sa stai cu spatele la geam, pentru a te asigura ca lumina nu iti va bate intr-un mod deranjant. De asemenea, ai grija ca lumina sa nu fie foarte puternica, astfel incat sa poti vedea in ecranul monitorului, in cazul in care lucrezi la laptop sau calculator. Daca lucrezi doar cu acte, este ideal sa iti amenajezi biroul la geam!


Amenajare birou in functie de spatiu

Cauti sa iti amenajezi biroul in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie? Iata cateva dintre propunerile noastre, pentru a alege inspirat ceea ce crezi ca ti se potriveste cel mai bine.


Amenajare birou spatiu mic

Ideea de amenajare birou spatiu mic poate fi uneori dificil de implementat, insa nu si daca ai creativitate si stii sa faci "rai din ce ai". Altfel spus, daca tie iti este bine cu spatiul pe care il ai la dispozitie, iti poti creea un loc confortabil si placut. Tot ce trebuie sa faci este sa te orientezi dupa rafturi cat mai practice si piese de mobilier de mici dimensiuni, pliabile chiar, care sa nu te incomodeze. Cauta ca sertarele sa fie cat mai spatioase, pentru a reusi sa organizezi totul dupa bunul plac.


Amenajare birou intr-un spatiu mare

In schimb, daca ai foarte mult spatiu la dispozitie si bugetul iti permite sau compania la care lucrezi te sprijina financiar in acest sens, asigura-te ca iti procuri toate cele necesare pentru a avea un birou de vis: birou spatios, scaun ergonomic confortabil, tablouri, cutii de depozitare, rafturi si accesorii pentru stocare etc. Alege tot ce iti place si vei veni cu entuziasm la locul de munca, daca acesta este foarte bine dotat!


Amenajarea biroului in functie de stilul preferat

Gusturile nu se discuta cand vine vorba de stiluri, caci fiecare are preferintele lui, mai ales daca vorbim de un subiect destul de sensibil, si anume munca cea de toate zilele. Cu siguranta nu ti-ar placea ca cineva sa iti impuna ce sa ai pastrat pe birou si ce nu, de aceea este important sa ai sansa sa iti amenajezi propriul colt asa cum iti place si cum te defineste.


Amenajari birouri office

Spre exemplu, daca vorbim de amenajari birouri office, acestea trebuie sa fie cat mai simple, in culori neutre, sa nu iasa in evidenta si sa se incadreze in profilul companiei sau in tematica activitatii pe care o desfasori. Te poti gandi la piese de mobilier clasice sau moderne, insa mizeaza pe utilitate si pe gradul de practicabilitate cand vine vorba de amenajare birou clasic.


Amenajari birouri moderne

Daca ai sansa sa lucrezi intr-un mediu modern, atunci ideile de amenajari birouri moderne sunt nenumarate. Sunt companii de productie, publicitate, chiar si IT care prefera stilul modern, caracterizat de libertate si inventivitate. Astfel, ai putea vedea ca in loc de scaune exista pufuri colorate pe care sa te asezi, in loc de birouri grele exista masute compacte si foarte bine structurate si in loc de pix si hartie exista tablete si smartphone-uri.

Intr-un cadru de amenajare birou modern, totul este colorat, funky, neon, digitalizat, iar vibe-ul este unul foarte bun. De regula, angajatii tineri prefera sa lucreze in medii moderne, in care sa nu se simta incorsetati de anumite rigori sau politici ale firmei.


Amenajarea biroului in functie de culori

Daca vrei sa-ti amenajezi biroul in functie de culorile care iti plac, este bine sa nu atragi foarte mult atentia, ci doar sa vii cu o tusa personala acolo unde spatiul iti permite. Daca esti angajat, nu poti zugravi peretii companiei in culorile preferate, insa poti opta pentru un tablou care te reprezinta, un covoras la intrare, un scaun mai confortabil colorat sau o lampa de birou.


Pe de alta parte, daca detii propria companie, atunci iti poti amenaja spatiul de lucru in functie de ce culoare doresti, fara ca nimeni sa iti poata atrage atentia.

Reguli feng shui pentru biroul de acasa

In cazul in care iti place mai mult sa lucrezi de acasa decat de la birou, nu uita sa te inspiri si din cele mai renumite reguli feng shui pentru birou. Acestea sunt cat se poate de simple si nu iti vor da prea multe batai de cap.


Spre exemplu, daca vorbim de amenajare birou feng shui, trebuie sa stii ca biroul trebuie amplasat in locul puterii, adica departe de intrarea in incapere, cu spatele la perete sau in diagonala. Biroul nu trebuie sa fie cu spatele la usa sau la fereastra, pentru ca acest lucru te face vulnerabil. Trebuie sa vezi mereu cine intra, pentru a nu fi luat prin surprindere.


Asadar, acestea sunt cele mai inspirate idei de amenajare birou, fie ca vorbim de spatiul personal de acasa, fie ca ne referim la cel din cadrul unei firme. In speranta ca acest articol ti-a fost de mare ajutor, nu ne ramane decat sa iti uram spor si inspiratie in tot ceea ce intreprinzi!

Comentarii

Articole similare